FRANSFÖRLÄNGNING

SINGELFRANSAR - FLATLASHES - SINGEL/VOLYMFRANSAR - VOLYMFRANSAR

SINGELFRANSAR

Singelfransar innebär att man fäster en lösfrans på en naturlig frans. Vid singelfransar så blir det mer som ett mascara liknande resultat där du förtjockar och förlänger dina egna fransar.

Vill du se hur det kan se ut med singelfransar? Kolla då in min instagram. 


Nytt set singelfransar                1075:-


Påfyllning singel 4 veckor          700:-


Påfyllning singel 3 veckor          650:-


Påfyllning singel liten                550:-FLATLASHES

Flatlashes innebär att man fäster en lösfrans på en naturlig frans. Skillnad på singel och flatlashes är att flatlashes har en platt botten vilket ger en fylligare look än singel som har en rund botten. Vill du se hur det kan se ut med flatlashes? Kolla då in min instagram.


Nytt set flatlashes                             1075:-


Påfyllning flatlashes 4 veckor            700:-


Påfyllning flatlashes 3 veckor            650:-


Påfyllning flatlashes liten                  550:-MIX SINGEL/VOLYM

Mix singel/volym innebär att man sätter ca 50% singelfransar (eller flatlashes) och 50% volymfransar. Vill du se hur det kan se ut med singel/volymfransar? Kolla då in min instagram.


Nytt set singel/volymfransar                 1175:-


Påfyllning singel/volym 4 veckor           750:-


Påfyllning singel/volym 3 veckor           700:-


Påfyllning singel/volym liten                 550:-


VOLYMFRANSAR

Volymfransar innebär att man sätter ett knippe med 2-5st lösfransar på en naturlig frans. Dessa fransar är mycket tunnare och väger mindre än en singelfrans vilket gör att det blir ett fylligare resultat. Med volym kan du få både ett naturligt och ett fylligare resultat. Man anpassar knippena efter dina egna fransar och vad dem klarar av att bära. (Detta betyder alltså att alla inte kan få den extrema volymen) Varje knippe görs för hand av mig under behandling därav tar detta längre tid. 

Vill du se hur det kan se ut med volymfransar? Kolla då in min instagram.

Nytt set volymfransar                     1250:-


Påfyllning volym 4 veckor               850:-


Påfyllning volym 3 veckor               800:-


Påfyllning volym liten                     575:-

Vid fransförlängning används ett härdplast lim som innehåller cyanoakrylat och metakrylat. Dessa härdplaster är en kemisk produkt som kan framkalla allergiska reaktioner, så som eksem, sveda och irritation. Vid bokning godkänner du att din stylist ej kan hållas ansvarig för en reaktion och återbetalning ges ej.

Åldersgräns 18 år (16 år när målsman närvarar vid besöket) 

!

Fakta

Frågor & Svar

  • Man har ca 75-150 fransar per öga (varierar individuellt) vilket kommer påverka hur din fransförlängning ser ut och hur mycket fransar man kan sätta.


  • Man tappar normalt 1-5 naturliga fransar per öga och dag.

    Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning och fransarna är betydligt mer synliga.


  • Din naturliga växtcykel är normalt ca 28-35 dagar, därför behöver du göra påfyllning var tredje, fjärde vecka


  • Man har fällperiod (lash shread) normalt 2ggr/år då man byter sina fransar snabbare och oftare än vanligt


  • Hälsa, mediciner, sjukdom, jobb, stress, hormoner, klimakteriet, vardags aktiviteter samt allt de dom påverkar din kropp kommer även påverka dina fransar och då även resultat och hållbarhet. Naturligtvis även före- och eftervård.

Hur går det till?


När du kommer till mig för att göra fransförlängning går vi först igenom tillsammans vad du vill ha för typ av resultat - vill du ha "naturligt", "mycket" eller andra specifika önskemål går vi igenom det. 

Sedan kommer du få lägga dig på en skön massagebänk och jag kommer hela tiden vägleda dig vad du behöver göra, så när du väl ligger på bänken är det egentligen bara för dig att slappna av, och ju mer du slappnar av desto lättare är det för mig att utföra behandlingen.


När du har lagt dig tillrätta på bänken kommer jag först tvätta dina fransar så det är helt rena, (därför är det viktigt att du kommer osminkad så jag inte behöver lägga ned masssa tid på detta momentet). När det är gjort får du titta upp för att sätta pads på underfransarna, och detta är enda gången du behöver titta under behandlingen så när detta är klart är det bara att blunda. 


Många som kommer till mig är oroliga att behandlingen ska kännas obehaglig eftersom jag jobbar kring ögonen hela tiden, men det känns faktiskt nästan ingenting och de flesta somnar under behandlingen. 


Ett nyset fransförlängning tar mellan 2-3h, påfyllning tar mellan 45min-2h. 

Hur länge varar en fransförlängning?


En frans har en livscykel på ca 28-35 dagar och vi tappar normalt 1-5 fransar/öga varje dag, därför behövs det fyllas på med nya fransar var tredje, fjärde vecka.

Vilken längd, tjocklek eller böj ska jag ha? 


När man jobbar med fransförlängning finns det mängder med olika längder, tjocklekar och böjar, men hur ska man som kund veta vad man ska ha? Du kan vara lugn! Jag är certifierad fransstylist sedan sommaren 2019 och jag jobbar hela tiden för att fransförlängningen ska utföras så säkert som möjligt och utan att slita på dina naturliga fransar. Jag anpassar alltid längd, tjocklek och böj utefter hur dina egna fransar ser ut och klarar av. Sedan påverkar även dina naturliga fransar hur noga du är med skötselråden.

Vilka fransar ska jag välja - 

singel, flatlashes, mix eller volym? 


Singelfransar - Den med "minst" effekt och väldigt naturligt, ger en mascara-effekt

Flatlashes - Har samma metod som singelfransar (sätter 1st syntetfrans på en naturlig frans), men flatlashes har en plattare botten jämfört med en vanlig singelfrans och det ger en fylligare samt mer intenisvare svart look.

Mix singel/volymfransar - Passar den som vill att det ska synas mer än vad det gör med bara singelfransar, men tycker att det blir för mycket med endast volymfransar

Volymfransar - Den som ger mest effekt. Här jobbar man med flera, men tunnare fransar och dessa sitter jag och gör för hand under hela behandlingen. Jag sätter ihop 2-5 fransar så det blir som en liten solfjäder och sätter på 1st naturlig frans - det är det som ger volym och fransarna "fluffiga"


Om du ändå är osäker så rekommenderar jag att du börjar med singelfransar, allt eftersom kan man sedan fylla på med flat eller volym när du kommer för påfyllning om du vill ha mer effekt.

Jag har glasögon/linser, kan jag ha fransförlängning?


Det går utmärkt att ha fransförlängning oavsett om du har glasögon eller linser. Vissa föredrar att ta ut sina linser och andra inte. Min rekommendation är att du gör det innan behandlingen påbörjas i så fall. Om du har glasögon justerar jag längd och böj på fransarna så det passar till dina bågar. 

Varför måste jag tvätta fransarna varje dag om jag har fransförlägning?


Många som gör en förlängning tvättar bristfälligt då de tror att en tvätt skulle få fransarna att släppa i förtid. Men följden av för dåligt tvättande kan bli Blefarit - ögonlocksinflammation. Det kan skava, bli rött/svullet kring ögonlocket, huden i fransraden kan fjälla och ögonen kan kännas både torra och grusiga. Det som händer är att körtlar som producerar fett i ögonlockskanten för att smörja ytan av ögat och ögonlocket täpps till. Det gör att det uppstår en obalans, de tilltäppta körtlarna irriterar i ögonlockskanterna och kan bli en grogrund för bakterier. Tvättar gör man bäst med ett speciellt fransschampo som finns hos mig att köpa på salongen.